
Kahvikakkujen klassikko tiikerikakku saa kaurajauhoista ja maissitärkkelyksestä hyvän maun ja rakenteen. Raitoihin piilotetut suklaahiput tekevät kakusta ekstraherkullisen.
Gluteeniton tiikerikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, edelleen vatkaten.
- Yhdistä maissitärkkelys, kaurajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi.
- Ota kolmannes kakkutaikinasta erilleen. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Lisää kerma ja suklaa. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele ja korppujauhota 1,8 litran vetoinen rengasvuoka.
- Lusikoi puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Tee taikinan keskelle vako lusikalla ja nostele päälle nokareita tummaa taikinaa. Lusikoi päälle loppu vaalea taikina.
- Pistele haarukalla taikinan läpi sieltä täältä, jolloin tumma ja vaalea taikina sekoittuvat kauniiksi raidaksi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 50–55 minuuttia.
- Tarkista kypsyys tikulla.
- Anna jäähtyä vartti ennen kumoamista.
Haluaisin joskus löytää sellaisen gluteenittoman kakkureseptin, joka ei ole MURENEVA, vaan kivan kiinteä.
https://www.kamomillankonditoria.com/search/label/Gluteenittomat?m=1
Suosittelen kokeilemaan vegaanisia ohjeita. Sekoita jauhot ja lisää neste tyyppiset ohjeet tuottavat mehevät leivonnaiset, jotka eivät murene vaan ovat enemmänkin kiinteitä. Myös nesteen määrä vaikuttaa, eli kannattaa lisätä ylimääräinen desi nestettä, niin murenevaisuus vähenee.