
Rakkaus berliininmunkkeihin ei enää katso ruokavaliota! Nämä munkit ovat paitsi gluteenittomia, myös vegaanisia. Tee munkeista mahdollisimman pieniä, niin ne on helpompi kypsentää uppopaistamalla.
Gluteenittomat ja vegaaniset berliininmunkit
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen mantelimaitoon. Vatkaa joukkoon sokeri, psyllium, kardemumma, suola ja desi gluteenitonta jauhoseosta. Anna turvota liinan alla 10 minuuttia.
- Mittaa joukkoon loput jauhot. Vaivaa ainekset sähkövatkaimen taikinakoukuilla tasaiseksi taikinaksi. Lisää huoneenlämpöinen öljy ja jatka vaivaamista muutama minuutti.
- Jauhota leivinpaperiarkki jauhoseoksella. Pyörittele taikinasta pieniä pullia ja nosta ne leivinpaperin päälle. Anna kohota peittämättä puoli tuntia.
- Kuumenna öljy isossa padassa 170–180-asteiseksi. Jos et omista lämpömittaria, kokeile kuumuutta taikinanokareella. Kun öljy on riittävän kuumaa, taikinanokare kypsyy kauniin ruskeaksi noin minuutissa.
- Työnnä metallinen paistinlasta varovasti kohonneen munkin alle ja siirrä se lastalla kuumaan öljyyn. Paista korkeintaan kolme munkkia kerrallaan. Anna munkin kypsyä pari minuuttia, käännä se ympäri ja kypsennä vielä pari minuuttia.
- Nosta valmiit munkit esimerkiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille talouspaperin päälle. Ylimääräinen öljy valuu munkeista talouspaperiin. Anna jäähtyä.
- Lusikoi vadelmamarmeladi teräväkärkisellä tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota marmeladi munkkeihin.
- Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri, vesi ja elintarvikeväri keskenään. Kuorrutuksen tulee olla notkeaa, mieluummin paksuhkoa kuin juoksevaa. Pyöräytä jäähtyneet munkit päällipuoleltaan kuorrutuksessa ja nosta valumaan. Anna jähmettyä ennen tarjoilua.
Vinkki! Voit jäähdyttää öljyn, kaataa sen suppilon avulla takaisin pulloonsa ja käyttää sitä uppopaistamiseen vielä toisen kerran. Hävitä loppu öljy pullossaan, tiukasti pussiin solmittuna, sekajätteen mukana.
Minkä helv...ihmeen takia kaikesta pitää tehdä vegaanista,,,
Miksi ei? Tai ketä se haittaa? Aika monella jää maito pois ruokavaliosta ihan terveydellisistäkin syistä. Jos et ole sitä huomannut, niin kauppojen hyllyt kyllä notkuvat kaikkea ei-vegaanista ja ei-gluteenitonta. Hyvä vaan jos eri syistä ruokavaliota rajoittaneet saavat edes itse tekemällä jotain hyvää.
Tietääkseni Oetkerin punainen elintarvikeväri ei ole vegaaninen.
Tuo elintarvikeväri ei ole vegaaninen! E120 eli karmiini, sitä tehdään kuivattujen kilpikirvojen munista ja rasvaosista.
Meillä toinen lapsi allerginen maidolle ja toinen vehnälle. Tällä reseptillä saa molemmille jotain!