
Pursottamalla valmistuvat kaneliässät säästävät leipojan hermoja. Käden käänteessä saat 60 supermureaa pikkuleipää, joissa on klassinen maku.
Gluteenittomat kaneliässät
Ainekset
Työvaiheet
- Pehmitä voi mikroaaltouunissa, älä sulata. Vatkaa se sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen muna edelleen vatkaten.
- Yhdistä kaurajauhot, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan.
- Nosta pursotinpussi isoon lasiin tai kannuun. Kääräise pussin reunat lasin ympäri.
- Lusikoi taikina pussiin. Leikkaa pussin kärki irti. Pieni aukko saa taikinan pursottumaan kapeiksi ässiksi. Taikina leviää todella paljon uunissa, joten liian isot ässät leviävät uunissa helposti hahmottomiksi. Et tarvitse tyllaa pursottamiseen.
- Pursota taikina leivinpaperin päälle pellille ässän muotoisiksi pikkuleiviksi.
- Sekoita kaneli ja sokeri keskenään. Ripottele seosta pikkuleipien päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia.
Jää aika matalaksi nämä Ässät?
Hyvät ässät tulee!
Pursotusvaiheessa taikina saa olla mahdollisimman pehmeää, eli käytä tosi pehmeää voita. tarvittaessa voit laittaa pursotuspussin hetkeksi lämpimään vesihauteeseen vielä ennen pursotusta.
Pursottamisen jälkeen kannattaa laittaa pellit viileään ja laittaa sitten suoraan kuumaan uuniin paistumaan niin eivät leviä liikaa.
Tein muuten vegaanisena nämä, vaihtamalla voin 60% rasiamargariiniin (esim. Xtra tai Pirkka laktoositon) ja jättämällä munan pois. Hyvin toimi!
Tein muuten ohjeen mukaan, paitsi vaihdoin maissin perunajauhoon. Levisivät kuin pieru saharaan, pyöreitä liitteitä pikkuleipiä sain, joissain näkyi hento ässän muoto.