Katkarapusalaattiin sopivat myös viinirypäleet.
Katkarapusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Laita katkaravut maustumaan sitruunamehuun kulhoon. Keitä munat koviksi. Laita jäähtymään kylmään veteen, jotta kuoret irtoavat hyvin. Kiehauta pavut nopeasti ja huuhtele kylmässä vedessä.
- Halkaise kirsikkatomaatit. Kuori ja paloittele ananas. Leikkaa juusto viipaleiksi. Kokoa salaatti. Laita vadille tai laakeaan kulhoon revittyä salaattia. Kuori ja halkaise munat. Valuta pavut ja katkaravut. Jos käytät rypäleitä, halkaise ne.
- Lisää katkaravut keoksi päälle. Ripottele niiden päälle hieman mustapippuria. Sekoita kastikeaineet ja tarjoa kastike erillisestä kulhosta.
Vinkki! Myös sitruunamehu sopii kastikkeeksi.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.