Mansikka ja salmiakki ovat loistava yhdistelmä hillossakin. Salmiakkihillo antaa potkua vaniljajäätelölle ja letuille. Se sopii jugurtin lisämauksi, kakun täytteeksi tai vaikka lusikalla suoraan suuhun.
Mansikka-salmiakkihillo
Ainekset
Työvaiheet
- Perkaa mansikat. Purista limen mehu.
- Yhdistä kattilassa marjat, limen mehu, salmiakkirouhe, hillosokeri ja vesi. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Kuori pinnalle muodostunut vaahto.
- Purkita hillo kuumana huolellisesti puhdistettuihin, kuumiin lasipurkkeihin. Sulje kansi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä viileässä.
- Vinkki! Jos haluat salmiakin maun jäävän häivähdykseksi makean mansikan taustalle, käytä turkinpippuria vain puolet tai neljännes ohjeen määrästä.
Ei voi olla että kvitten hilloon laitetaan 1dl kardemummaa!
Itse en tykkää että omenahilloa pilataan lisäämällä siihen mitään muuta pahaa makua.