
Itse tehty omenasose kruunaa talven pannari-illat ja aamupuurot. Tässä helppo ja takuulla maukas resepti.
90-vuotias vaarini sen opetti: paras ja helpoin omenasose valmistuu mikrossa. Sokeria mikrosose ei välttämättä kaipaa lainkaan, sillä pakastaminen takaa säilyvyyden.
Tässä soseessa ainoa vaiva on omenoiden kuoriminen. Mutta se kannattaa: sose on sellaisenaan valmis pieniin pakasterasioihin eikä sitä tarvitse silottaa sauvasekoittimella.
Nopea omenasose mikrossa
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori omenat ja lohko ne mikron kestävään astiaan. Lisää joukkoon hieman vettä.
- Laita päälle kupu, jos astiassa ei ole mikroon sopivaa kantta.
- Kypsennä täydellä teholla niin kauan kunnes omenat ovat täysin soseena. Sekoita välillä. Aikaa menee 5–8 minuuttia.
- Sekoita lopuksi hyvin ja lisää halutessasi sokeria. Sosetta voi tässä vaiheessa myös maustaa esimerkiksi kanelilla.
- Laita sose rasioihin, jäähdytä ja pakasta. Suosi mahdollisimman matalia rasioita, joissa sose sulaa nopeasti. Pieniin rasioihin pakastaminen takaa myös sen, että sose kuluu kerralla eikä sitä tarvitse säilyttää jääkaapissa.
- Sose on parhaimmillaan hiukan kohmeisena, mutta maistuu myös täysin sulaneena. Erityisen maistuvaa tämä omenasose on mannapuurossa ja pannarin päällä.
Vinkki – kuivata omenankuoret:
- Omenoista jää sosetta tehdessä melkoinen kasa omenankuoria. Ne voi toki syödä saman tien sellaisenaan, mutta vieläkin parempaa tulee kun kuoret kuivattaa 100-asteisessa uunissa rapeiksi.
- Halutessasi kuorista voi tehdä omenasokeria: jauha jäähtyneet kuoret monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sokeria, kanelia, kardemummaa ja vaikkapa inkivääriä.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/