Kalakastike ja limettimehu antavat mukavan tuliselle salaatille raikkautta.
Thaikatkarapu-kampasimpukkasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Laita jäiset katkaravut kiehuvaan kalaliemeen ½-1 minuutiksi. Nosta siivilään valumaan ja jäähdytä.
- Pane lasinuudelit veteen ja anna pehmetä noin 15 minuuttia. Valuta pehmenneet nuudelit siivilässä. Kumoa kulhoon ja leikkaa nuudelit lyhyemmiksi saksilla.
- Yhdistä keskenään kastikeaineet. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut, ja kaada kastike nuudeleiden päälle kulhoon.
- Paista kampasimpukat molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi pannulla. Nosta sivuun ja leikkaa ne pienemmiksi.
- Kuori kurkku ja sipulit. Halkaise kurkku. Poista siemenosa ja leikkaa hedelmäliha sopiviksi suupaloiksi.
- Silppua sipulit. Pese, halkaise ja leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi. Silppua chilit. Yhdistä kaikki ainekset. Koristele salaatti yrttisilpulla ja granaattiomenan siemenillä.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.