Savutofu-melonisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin kastike. Mittaa kattilaan kastikeaineet. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä 3 - 5 minuuttia, kunnes kastike on siirappimaisen paksua. Anna jäähtyä.
- Leikkaa meloni reiluiksi paloiksi. Viipaloi kurkku. Halkaise avokado, poista kivi, kaavi hedelmäliha ja kuutioi. Pirskottele päälle sitruunamehua, ettei avokado tummu. Kuutioi tofu.
- Levitä huuhdotut ja revityt salaatinlehdet laakealle tarjoiluvadille. Lisää päälle hienonnetut yrtit. Nostele päälle avokadot, kurkkuviipaleet, melonipalat ja tofut. Ripottele pinnalle kuorittuja pistaasipähkinöitä ja pensasmustikoita.
- Valuta päälle lopuksi balsamicokastiketta ja oliiviöljyä. Mausta sitruunasormisuolalla.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.