Paahdettu salaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja kuori punajuuret. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita punajuuret, valkosipulit, oliiviöljy ja suola uunivuoassa. Kypsennä 225 asteessa uunin alatasolla 30–40 minuuttia punajuurien koosta riippuen. Kun punajuuret ovat pehmeitä, lisää uuniin hyvin pestyt porkkanat ja viipaloitu sipuli. Jatka kypsentämistä vielä kymmenisen minuuttia. Porkkanat saavat jäädä rapsakoiksi.
- Leikkaa ruisleivät ohuiksi viipaleiksi. Paista ruisleipätikkuja pannulla öljyssä tai 250 asteessa uunin keskitasolla viitisen minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
- Sekoita kirvelikastikkeen aineet kulhossa. Sekoita kastike paahdettujen juuresten joukkoon.
- Nostele joukkoon hyvin huuhdotut villirucolan lehdet ja kuutioitu juusto. Kaada punajuurisalaatti tarjoilulautaselle. Sekoita joukkoon ruisleipätikut.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.