
Mitäs siihen lasimestarin silliin laitetaankaan? No ainakin sillifileitä, porkkanaa, sipulia, valkopippureita ja väkiviinaetikkaa.
Lasimestarin silli
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista sillit. Huuhdo kalat kylmässä vedessä ja liota sen jälkeen muutaman tunnin ajan kylmässä vedessä. Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Anna liemen jäähtyä.
- Valuta sillit ja viipaloi parin senttimetrin levyisiksi viipaleiksi selkäruotoineen. Jos käytät valmiita fileitä, viipaloi ne. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa sipuli renkaiksi.
- Lado tölkkiin kerroksittain sillipalat, porkkanat, sipuli ja mausteet. Kaada päälle kylmä liemi. Ellei liemi riitä, keitä sitä lisää. Sulje tölkki kannella tai foliolla. Anna maustua viileässä 2–3 päivää ennen tarjoamista.
Taas he ovat keksineet tämän reseptin. Ja saavat siitä palkkaa. Kun maa tarvitsisi heidän osaamistaam tärkeissä asioissa! Onko heistä siihen ? Aika näyttää.