
Karpoffee-kakku on venäläinen, kirpeämpi versio brittien makeasta banaanikakusta.
Karpoffee-kakku
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä maitotölkkiä 3 tuntia vedessä niin, että se on pinnan alla koko ajan ja vesi kiehuu hiljalleen. Nosta tölkki jäähtymään.
- Murskaa keksit, jätä muutama koristeeksi. Lisää sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita pohja jääkaappiin viilentymään.
- Jäädytä karpaloita tunti pakastimessa. Pyörittele kohmeiset karpalot tomusokerissa. Avaa maitotölkki ja levitä kinuskiksi tiivistynyt tahna kakkupohjan päälle. Lisää 2/3 karpaloista.
- Vatkaa kerma sokerilla maustettuna vaahdoksi. Levitä kermavaahto marjojen päälle. Koristele pinta lopuilla marjoilla ja keksimuruilla. Irrota irtopohjavuoan reunat varovasti ja tarjoile.