
Jauhelihakeitto saa mehevän maun keittojuureksista ja makeasta chilikastikkeesta.
Jauheliha-juureskeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Ruskista jauheliha ja lisää hienonnettu sipuli jauhelihan joukkoon. Laita sivuun odottamaan. Kuori perunat ja leikkaa pieniksi lohkoiksi. Laita kattilaan tomaattimurska, vesi, hienonnetut valkosipulinkynnet ja kuivat mausteet.
- Lisää perunat kiehuvaan liemeen. Keitä perunoita noin 15 minuuttia.
- Lisää jäiset keittojuurekset ja jauheliha-sipuliseos keittoon 5 minuuttia ennen perunoiden kypsymistä. Mausta keitto suolalla ja sweet chili-kastikkeella. Tarkista maku. Tarjoa keitto creme fraichen kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia