
Paprikajauhe ja tomaattimurska maustavat katkarapukeiton liemen ja tekevät siitä upean punaisen. Kikherneet tekevät keitosta täyttävän.
Lohi-katkarapukeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili pituussuunnassa, poista siemenet ja hienonna. Jos haluat tulisempaa keittoa, jätä siemenet. Suikaloi basilikanlehdet.
- Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää chilit, paprikajauhe ja basilikat, ja jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää tomaattimurska, valkoviini, kalaliemi ja valutetut kikherneet. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia.
- Nypi sillä aikaa lohesta ruodot pois, fileoi nahka ja kuutioi. Lisää keittoon lohet ja anna keiton kiehahtaa niin, että kala kypsyy.
- Viipaloi oliivit ja lisää keittoon yhdessä sulatettujen katkarapujen ja sitruunamehun kanssa. Anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.
- Tarjoa ranskankerman ja hyvän leivän kanssa.
Onkohan 23 valkosipulinkynttä varmasti riittävästi?
Valkosipulien määrä todella ihmetyttää