
Parhaassa salaatissa on rapeita ja pehmeitä lehtiä, mietoja ja voimakkaita makuja, yrttejä ja versoja. Yrttien varret voi hyödyntää maukkaaseen vinegrettiin.
Vihreä salaatti ja yrttivinegretti
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja kuivaa salaattien ja yrttien lehdet sekä versot salaattilingossa. Säästä varret.
- Revi salaatinlehdet vadille. Ripottele päälle rucolan, krassin ja sitruunamelissan lehdet.
- Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Pöyhi salaattien joukkoon.
- Paahda siemensekoitus kevyesti pannulla. Jäähdytä.
- Valmista vinegretti. Paloittele yrttien ja versojen varret teholeikkuriin. Hienonna. Lisää öljy, sitruunamehu, suola, sokeri ja mustapippuri. Aja sileäksi.
- Valuta vinegretti salaatin päälle. Tarjoa osa halutessasi erikseen. Viimeistele siemenillä.
Vinkki! Monien yrttien ja rucolan varret ovat vaikeita syödä. Kastikkeeseen soseutettuna ne antavat herkullista makua.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.