
Sekoita sämpylätaikina sillä välin kun uuni kuumenee. Nopeat skonssit saavat makunsa omenaraasteesta ja päälle tehdään kauratosca omena-kaurapaistoksen tapaan.
Omena-kauraskonssit
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kuutioitu voi ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi.
- Kuori omenat ja raasta ne karkealla terällä. Hienonna aprikoosit ja rouhi pähkinät. Lisää omena, aprikoosit ja pähkinät muruseokseen. Lisää kerma ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Jaa taikina kahteen osaan. Taputtele molemmista puolikkaista jauhotetulla työtasolla pyörylä, joka on pari senttiä paksu ja halkaisijaltaan 15 senttiä. Leikkaa molemmat pyörylät neljään osaan.
- Nostele skonssit leivinpaperin päälle uunipellille.
- Sulata voi ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja fariinisokeri. Lusikoi seos skonssien pinnalle.
- Paista skonsseja uunin keskitasolla 12 minuuttia, kunnes skonssit ovat kohonneita ja kauniinvärisiä.
- Tarjoile skonssit uunituoreina sellaisenaan tai kermavaahdon ja hillon kera.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.