
Paras pannari on kuohkea ja mehevä, ja se on aateloitu ruskistetulla voilla. Perinteistä herkkua on ihana piristää omenaviipaleilla, kanelilla ja sokerilla.
Omenapannukakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Lisää mausteet ja jauhot. Vatkaa voimakkaasti, jotta jauhot sekoittuvat nesteeseen kunnolla.
- Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele omenat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Laita uunipellille voipala. Anna voin sulaa ja ruskistua uunissa. Voi on valmista, kun se ei enää sihise.
- Pyörittele voisula tasaisesti pellin pohjalle ja reunoille. Kaada loput voisulasta taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina pellille ja asettele taikinan päälle omenaviipaleet. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
- Paista 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Jos taikina alkaa kupruilla paistamisen aikana, pistele kuplat rikki haarukalla.
- Anna jäähtyä. Tarjoile omenapannari hieman haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Myös paksu jugurtti maistuu tämän pannarin kanssa erinomaisesti.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.