
Päärynän alta paljastuu piirakan mehevä homejuustosydän. Spelttijauhot tekevät rahkavoitaikinasta erityisen maukkaan.
Sinihomejuusto- päärynägalette
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää pehmeä voi ja maitorahka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikinapallo kelmuun. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Sekoita ranskankerma ja murennettu sinihomejuusto. Riivi ja hienonna timjaminlehdet. Lisää ne ranskankermaan.
- Pese ja viipaloi päärynät. Rouhi pähkinöitä kevyesti.
- Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla levy (ø 35 cm). Nosta levy leivinpaperin päälle uunipellille.
- Levitä levyn keskelle homejuustotäyte. Jätä reunoille noin 5 cm tyhjää. Asettele viipaloidut päärynät juustotäytteen päälle. Valuta pinnalle hunajaa ja ripottele pähkinöitä. Käännä levyn reunat rennosti täytteen päälle. Voitele piirakan reunat munalla.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes reunat saavat kauniisti väriä ja päärynät kypsyvät.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.