
Hauskan näköisen kuusileivän koostumus muistuttaa mehevää foccacciaa.
Kokeile myös makeana! Ohjeen helppoon joulutorttukuuseen löydät tästä:
Yrtti-parmesaanileipä
Ainekset
Työvaiheet
- Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita nesteeseen hienoksi raastettu parmesaani, hunaja ja suola.
- Lisää spelttijauhot ja vähitellen vehnäjauhoja. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy.
- Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.
- Valmista täyte. Hienonna yrtit ja sekoita ne oliiviöljyyn. Lisää suola ja pippuri.
- Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina noin 30 x 50 cm suuruiseksi levyksi.
- Levitä levyn toiselle puolelle yrttiöljy ja ripottele öljyn pinnalle pinjansiemenet. Käännä levy kaksinkerroin kulmittain. Nosta kolmionmuotoinen leipä leivinpaperin päälle
- Leikkaa kolmion pitkille sivuille suikaleita saksilla. Kierrä suikaleet spiraaleiksi ja venyttele niitä kuusen muotoon.
- Anna leivän kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Paista leipää uunin alatasolla 25–30 minuuttia, kunnes pinta ja pohja ovat kauniin kullanruskeat.
Vinkki! Täytettä voi muunnella oman maun mukaan. Kaupan valmis pesto sopii leipään hyvin, samoin ohueksi siivutettu tomaatti ja ilmakuivattu kinkku sekä tuore basilika.
Katso videolta kuusen kieputusohje:
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.