Resepti Kiia Renko Kuva Pia Inberg

Rapusalaatti saa seesamista itämaisen vivahteen.

Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Rapusalaatti

Ainekset

3
dl
pitkäjyväistä riisiä
400
g
katkarapuja
3
kpl
porkkanaa
2
kpl
kevätsipulia
tai
1
kpl
pientä purjoa
200
g
pakastesokeriherneitä
tai
200
g
pakastepapuja
suolaa
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata katkaravut ja valuta siivilässä.
  2. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Silppua sipulit. Kuullota porkkanaa, sipuleita ja herneitä isolla pannulla tilkassa seesamiöljyä. Mausta suolalla.
  3. Sekoita kaikki aineet yhteen ja lisää hieman öljyä. Anna maustua jääkaapissa. Lisää suolaa tai seesamiöljyä, jos maku on mielestäsi liian mieto.

Vinkki! Katkarapuihin saa voimakkaan seesamin maun, jos marinoi niitä öljy-suolaseoksessa jääkaapissa muutaman tunnin. Rapusalaatti sopii myös esimerkiksi lämmitettyjen pitaleipien täytteeksi.

Resepti Marita Suontausta Kuva Arto Vuohelainen
Raikasta, tuoretta ja itsetehtyä: kalatacot vievät kielen mennessään.
Raikasta, tuoretta ja itsetehtyä: kalatacot vievät kielen mennessään.

Näissä tacoissa jokainen ainesosa on herkullinen: avokado saa makuparikseen jalapenoa, kalapalat leivitetään oluen ja jauhon seoksella ja jugurttikastikkeessa maistuu chili.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteiset kalatacot

Ainekset

Avokadorelish
1
iso tomaatti
1-2
säilöttyä jalapenoa
1
avokado
1
pieni sipuli
1
rkl
silputtua tuoretta korianteria
1-2
rkl
limettimehua
½
tl
suolaa
½
tl
maustepippuria
Jugurttikastike
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
dl
majoneesia
chilikastiketta
Paistettu kala
1
pll (0,33 l)
vaaleaa lagerolutta
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
paistamiseen noin 2
dl
öljyä
noin 400
g
vaaleaa kalaa fileinä
¼
tl
jauhettua valkopippuria
Lisäksi
8
pientä tai 4 isoa tortillalettusta
noin 4
dl
silputtua kaalia
chilikastiketta, esim. Tabascoa
limettimehua

Työvaiheet

Avokadorelish

  1. Kuutioi tomaatti ja jalapenot.
  2. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha ulos kuoresta. Kuutioi hedelmäliha. 
  3. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita ainekset korianterisilpun, limettimehun, suolan ja pippurin kanssa sekaisin. Laita kylmään maustumaan.

Jugurttikastike

  1. Sekoita jugurtti ja majoneesi keskenään. Mausta chilikastikkeella. 
  2. Laita kylmään maustumaan.

Paistettu kala

  1. Sekoita olut, jauhot ja suola tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna öljy paksupohjaisella pannulla tai kattilassa 180 asteeseen. Leikkaa kalafileet reiluiksi paloiksi, mausta suolalla sekä pippurilla. Kasta kalapalat taikinaan.
  2. Paista muutama kala kerrallaan rapeiksi ja kullankeltaisiksi, molemmin puolin.

Kokoa tacot

  1. Täytä lämmitetyt tortillat kalapaloilla, jugurttikastikkeella, kaalilla ja avokadorelishillä. 
  2. Mausta chilikastikkeella ja limetillä.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Tuomas Kolehmainen
Kurkuma värjää kalapuikon kauniin oranssiksi. Lisukkeena maistuu helppo tillidippi.
Kurkuma värjää kalapuikon kauniin oranssiksi. Lisukkeena maistuu helppo tillidippi.

Tuplaleivitys tekee kalapuikkojen pinnasta rapean ja maltillinen kypsytys sisuksesta pehmeän.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kotitekoiset kalapuikot ja tillidippi

Ainekset

400
g
turskafileetä (pakaste, MSC-merkitty)
½
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
jauhettua valkopippuria
1–2
munaa
dl
korppujauhoja
¾
tl
kurkumaa
Paistamiseen
1
rkl
voita
1
rkl
rypsiöljyä
Tillidippi
1
ruukku
tilliä
½
dl
manteleita
2–3
rkl
huoneenlämpöistä rypsiöljyä
2
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

Kalapuikot

  1. Anna kalan sulaa huoneenlämmössä puolisen tuntia, kunnes se on kohmeista. Leikkaa kala pari senttiä paksuiksi viipaleiksi. Anna sulaa tarvittaessa vielä hetki. Leivitys tarttuu parhaiten, kun pinta on sulanut, mutta kalat on helpointa paistaa, kun sisus on vielä kohmeinen.
  2. Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, suola, musta- ja valkopippuri. Riko muna toiseen kulhoon ja vatkaa rakenne rikki haarukalla. Mittaa korppujauhot kolmanteen astiaan ja sekoita joukkoon kurkuma.
  3. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoseoksessa. Dippaa ne sitten kananmunaan ja pyöräytä lopuksi korppujauhoissa. Nosta leivitetyt kalat lautaselle odottamaan.
  4. Kuumenna voi ja öljy isolla, laakealla paistinpannulla, jolle kalapuikot sopivat kerralla. Nostele leivitetyt kalat rasvaan paistumaan ja alenna lämpöä. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia/puoli. Tarkkaile pannun lämpöä: paistaminen onnistuu parhaiten, kun sisus saa kypsyä rauhassa pinnan kärähtämättä. Paistoaikaan vaikuttaa se, kuinka kohmeisia kalapalat ovat.

Tillidippi

  1. Sekoita ainekset teholeikkurissa tasaiseksi kastikkeeksi.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Panu Pälviä
Italialainen panzanella eli leipäsalaatti ei kaipaa lisukkeita, sillä siinä on sekä ihanan pehmeitä että rouskuteltavia kohtia.
Italialainen panzanella eli leipäsalaatti ei kaipaa lisukkeita, sillä siinä on sekä ihanan pehmeitä että rouskuteltavia kohtia.

Uuni kuumaksi! Voit latoa pellille aineksia sitä mukaa, kun saat ne valmisteltua. Kuluu reilu vartti ja lautasilla on lämmin salaatti, jossa maalaisleipä on imaissut mahtimakuja kauden parhaista voimaruoka-aineksista.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mandariini-panzanella-salaatti

Ainekset

1
(250 g)
paistovalmis ciabatta-leipä
2
rkl
öljyä
Papu-porkkanaseos
1
rkl
öljyä
2
tl
ras el hanout -mausteseosta
½
tl
suolaa
½
tl
chilimausteseosta
1
prk (170 g)
kypsiä valkopapuja
2
porkkanaa
½
dl
siemensekoitusta
Lisäksi
1
ps (70 g)
babypinaattia
2
klementiiniä tai mandariinia
1
rkl
öljyä
Lopuksi
1
klementiinin mehu

Työvaiheet

  1. Leikkaa ciabatta ohuiksi viipaleiksi. Levitä palat leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle öljyä. Paahda leipiä 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
  2. Sekoita sillä aikaa kulhossa öljy ja mausteet. Valuta ja huuhdo pavut. Pyöräytä ne mausteöljyyn. Kuori porkkanat ja suikaloi ne kuorimaveitsellä kiharoiksi joukkoon. Pyöräytä sekaisin.
  3. Levitä porkkana-papuseos leipien päälle pellille. Ripottele päälle siemenet. Jatka paahtamista 10 minuuttia.
  4. Huuhdo ja kuivaa sillä aikaa pinaatit. Kuori ja viipaloi klementiinit. Nosta pelti uunista ja levitä pinaatit ja klementiinit ainesten päälle. Pirskota päälle öljyä. Paahda uunin ylätasolla pari minuuttia.
  5. Nostele salaatti pelliltä isolle vadille tai kulhoon kerroksittain. Purista päälle klementiinin mehu. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (1)

Natalia

 Các góc quan trọng, tuy nhiên, có thể được tìm thấy trong phòng chat hoặc Gmail trên http://tuttut.org/ , executado pela Microsoft, trở lại hoặc Gmail hoặc dịch vụ email maus usado no mundo. Tính đến tháng 7 năm 2011, Microsoft cho biết http://tuttut.org/tinha 360 milhões de usuários. Empresa vui mừng thông báo rằng nó đã được cấp một hợp đồng.

Resepti Kaisa Nieminen kuva Tuomas Kolehmainen
Kesäkurpitsasta saa ihanan ohuita siivuja juustohöylällä.
Kesäkurpitsasta saa ihanan ohuita siivuja juustohöylällä.

Kevyen linssi-broilerisalaatin ja raikkaan minttujugurtin voimin jaksaa pitkän päivän.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-linssisalaatti

Ainekset

2
dl
puy-linssejä tai vihreitä linssejä
8
broilerin sisäfilettä
4
rkl
öljyä
1-2
tl
garam masalaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
iso
kesäkurpitsa
1
valkosipulinkynsi
Minttukastike
2
dl
maustamatonta jugurttia
2
rkl
tuoretta minttua
1
tl
kuivattua minttua
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
korianteria

Työvaiheet

  1. Keitä linssit ohjeen mukaan kypsiksi. Kun linssit ovat valmiit, pidä ne lämpiminä.
  2. Ota broilerit ajoissa huoneenlämpöön. Sekoita kahteen ruokalusikalliseen öljyä garam masala, suola ja pippuri. Pyöritä broilerit öljyssä. Paista pannulla kypsiksi kolme minuuttia per puoli.
  3. Leikkaa kesäkurpitsat veitsellä tai juustohöylällä pitkiksi ja ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kahteen ruokalusikalliseen öljyä hienonnettu valkosipulinkynsi. Pyöritä kesäkurpitsat öljyssä ja grillaa kuumalla parilalla tai paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
  4. Sekoita kuivattu ja hienonnettu minttu jugurtin joukkoon. Mausta. Laita noin 15 minuutiksi kylmään maustumaan.
  5. Yhdistä kaikki salaatin ainekset laakealle tarjoiluvadille. Koristele korianterilehdillä ja purista sitruunamehua päälle. Tarjoa minttujugurtin kanssa.

Kommentit (0)