Rapusalaatti saa seesamista itämaisen vivahteen.
Rapusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata katkaravut ja valuta siivilässä.
- Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Silppua sipulit. Kuullota porkkanaa, sipuleita ja herneitä isolla pannulla tilkassa seesamiöljyä. Mausta suolalla.
- Sekoita kaikki aineet yhteen ja lisää hieman öljyä. Anna maustua jääkaapissa. Lisää suolaa tai seesamiöljyä, jos maku on mielestäsi liian mieto.
Vinkki! Katkarapuihin saa voimakkaan seesamin maun, jos marinoi niitä öljy-suolaseoksessa jääkaapissa muutaman tunnin. Rapusalaatti sopii myös esimerkiksi lämmitettyjen pitaleipien täytteeksi.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.