Kiia Renko Kuva Lina Tegman Ohje Jaana Ressi, ravintola Villa Solvik

Silakkarullat valmistuvat helposti uunissa.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Uunisilakkarullat ja sinappikastike

Ainekset

700
g
silakkafileitä
Sinappikastike
kermaa
2
rkl
dijonsinappia
2
rkl
makeaa chilikastiketta
1
rkl
Dijon Provencale -sinappia
1
tl
vaahterasiirappia
Suurus
2
rkl
maizenaa
4
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Rullaa silakkafileet suoraan öljyttyyn uunivuokaan.

  2. Sekoita kastikeainekset kattilassa ja lämmitä pienellä lämmöllä sekoitellen, ettei kastike pala pohjaan.

  3. Sekoita maizena ja vesi tasaiseksi. Kaada ohuena nauhana kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Kaada kastike vuokaan silakoiden päälle. Kypsennä uunin alatasolla 180 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoile silakat kuumina tai kylminä.

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Pia Inberg
Lohi-katkarapukeitto on aavistuksen tulinen.
Lohi-katkarapukeitto on aavistuksen tulinen.

Paprikajauhe ja tomaattimurska maustavat katkarapukeiton liemen ja tekevät siitä upean punaisen. Kikherneet tekevät keitosta täyttävän.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-katkarapukeitto

Ainekset

1
sipuli
2–3
valkosipulinkynttä
1
punainen chili (tai 1 tl chilihiutaleita)
1
tl
savustettua paprikajauhetta
½
dl
tuoretta basilikaa
2
rkl
oliiviöljyä kuullottamiseen
1
tlk
tomaattimurskaa
dl
valkoviiniä
8
dl
kalalientä
2
dl
kikherneitä
400
g
kirjolohta tai valkoista kiinteää kalaa
dl
mustia oliiveja
200
g
katkarapuja
½
sitruunan mehu
1-1½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
dl
lehtipersiljaa
Lisukkeeksi
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili pituussuunnassa, poista siemenet ja hienonna. Jos haluat tulisempaa keittoa, jätä siemenet. Suikaloi basilikanlehdet.
  2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää chilit, paprikajauhe ja basilikat, ja jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää tomaattimurska, valkoviini, kalaliemi ja valutetut kikherneet. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia.
  3. Nypi sillä aikaa lohesta ruodot pois, fileoi nahka ja kuutioi. Lisää keittoon lohet ja anna keiton kiehahtaa niin, että kala kypsyy.
  4. Viipaloi oliivit ja lisää keittoon yhdessä sulatettujen katkarapujen ja sitruunamehun kanssa. Anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.
  5. Tarjoa ranskankerman ja hyvän leivän kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Pia Inberg
Voit korvata lohen kauden kalalla.
Voit korvata lohen kauden kalalla.

Kermainen lohikeitto valmistuu nopeasti ja on mitä parasta arki-j a juhlaruokaa. Palsternakka ja selleri antavat herkullisen maun.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen lohikeitto

Ainekset

1
sipuli
8
dl
kalalientä
8
maustepippuria
1
laakerinlehti
6
perunaa
2
porkkanaa
100
g
palsternakkaa
50
g
selleriä
400
g
lohta
2
dl
kuohukermaa
1
dl
tilliä
1-2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Laita kattilaan hienonnettu sipuli, kalaliemi, pippurit ja laakerinlehti.
  2. Kuori kaikki juurekset ja paloittele samankokoisiksi. Lisää kiehuvaan kalaliemeen juurekset. Keitä melkein kypsiksi.
  3. Nypi lohesta ruodot, fileoi nahka pois ja leikkaa kuutioiksi tai käytä nahatonta lohifilettä.
  4. Lisää keittoon lohet ja kerma. Anna kiehahtaa niin, että lohet ovat kypsiä ja keitto kuumaa.
  5. Lisää lopuksi hienonnettu tilli ja suola. Tarkista maku. Tarjoa lisukkeena saaristolaisleipää ja voita.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Tuomas Kolehmainen
Muikut saavat rapean kuoren uunissa ilman paistinpannurasvan käryä!
Muikut saavat rapean kuoren uunissa ilman paistinpannurasvan käryä!

Pankokuorrutetut muikut, lankkuperunat ja broccolinit kypsyvät näppärästi samalla pellillä.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut muikut ja lankkuperunat

Ainekset

Lankkuperunat
500–600
g
kiinteitä perunoita
2
rkl
rypsiöljyä
¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¾
tl
fenkolinsiemeniä
Paahdetut muikut
500
g
perattuja muikkuja
1
dl
täysjyvävehnäjauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
munaa
2
dl
pankojauhoja eli japanilaisia korppujauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
Paahdetut broccolinit
1
pkt (200 g)
broccolineja eli varsiparsakaaleja
1
rkl
rypsiöljyä
¼
tl
suolaa
2
rkl
siemensekoitusta
Jugurttikastike
200
g
turkkilaista jugurttia
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
hunajaa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
tuoretta tilliä
sitruunalohkoja

Työvaiheet

  1. Pese perunat hyvin. Leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi. Yhdistä öljy ja mausteet kulhossa. Pyöräytä perunat mausteöljyssä ja levitä ne leivinpaperille pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Valmistele sillä aikaa muikut. Huuhdo kalat kevyesti siivilässä ja valuta hyvin. Kuivaa muikut taputtelemalla ne suurpiirteisesti talouspaperilla.
  3. Mittaa täysjyvävehnäjauhot, suola ja mustapippuri laakeaan kulhoon. Pyöräytä sekaisin. Kumoa muikut jauhojen joukkoon ja kääntele kahdella lusikalla, kunnes kalat ovat kauttaaltaan jauhojen peitossa.
  4. Riko munat lasiin ja vatkaa rakenne haarukalla rikki. Mittaa pankojauhot toiseen kulhoon.
  5. Kasta muikku kerrallaan ensin munassa, sitten pankojauhoissa. Nosta valmiit muikut lautaselle odottamaan.
  6. Huuhdo broccolinit. Pyöräytä ne suolalla maustetussa öljyssä.
  7. Nosta perunapelti uunista, kääntele perunoita ja siirrä ne kasaksi pellin toiseen laitaan. Levitä pellille muikut. Pirskottele ne öljyllä. Paahda 10 minuuttia.
  8. Lisää broccolinit ja ripottele päälle siemenet. Jatka paahtamista 5 minuuttia, kunnes muikut ovat rapeita ja kypsiä.
  9. Sekoita kastikkeen ainekset. Tarjoa tuoreen tillin ja sitruunalohkojen kanssa.

Vinkki! Voit tehdä jugurttikastikkeesta vegaanisen käyttämällä kaurafraichea. Kastike sopii myös ohra-juuressalaatin kaveriksi sekä paprikaveneisiin.

Kommentit (0)

Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Sami Repo
Nopea ja maukas, sellainen on perunan ja tonnikalan yhdistelmä.
Nopea ja maukas, sellainen on perunan ja tonnikalan yhdistelmä.

Nopea versio laatikosta syntyy käyttämällä perunapakasteita.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikala-perunapaistos

Ainekset

10
(800 g)
kiinteää keskikokoista perunaa tai 2 ps (à 400 g) viipaloituja valkosipuliperunoita (pakaste)
1
pieni purjo
1
rkl
öljyä
2
prk
tonnikalaa öljyssä
2
rkl
kapriksia
suolaa, rouhittua mustapippuria
vuoan voiteluun 2 rkl voita tai öljyä
Munamaito
4
dl
maitoa
2
munaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese ja kuori perunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Hienonna purjo ja kuullota pannulla öljyssä kypsäksi. Yhdistä silppuun tonnikala, kaprikset ja mausteet. 
  2. Voitele laakea uunivuoka. Levitä pohjalle ohut kerros perunoita ja päälle puolet tonnikalaseoksesta. Asettele päälle kerros perunoita. Levitä loput tonnikalaseoksesta ja peitä vuoka lopuilla perunaviipaleilla.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito ja suola. Kaada munamaito vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 1 tunti. Painele perunaviipaleet lastalla maidon peittoon noin puolessavälissä paistamista, jolloin pinnan perunakerroksesta tulee mehevä.

Vinkki! Lisämakua paistokseen saa hienonnetulla tillillä.

Kommentit (1)

Eirlys

I am looking to learn more about this issue. Thank you for sharing. I will follow this site regularly. slither io