Suvi Rüster Kuva Sami Repo
Kuuma simpukkakeitto saa makua chilistä ja oluesta.
Kuuma simpukkakeitto saa makua chilistä ja oluesta.

Minttu ja timjami sopivat tomaattikeiton mausteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Simpukka-tomaattikeitto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
chilirouhetta
500
g
tomaattimurskaa
5
dl
vettä
2
dl
olutta
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
tl
kuivattuja yrttejä
½
tl
kanelia
200
g
simpukoita

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää tomaattipyree ja chilirouhe. Kuullota pari minuuttia. Lisää sipulit ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi ja olut. Mausta suolalla, sokerilla, kuivatuilla yrteillä ja kanelilla.
  2. Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen kymmenen minuuttia. Lisää valutetut simpukat ja kuumenna.
  3. Tarjoa paahdetun ruisleivän kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Resepti Emilia Kolari Kuva Lasse Lecklin
Lusikallinen graavisiikatartaria kruunaa alkupalalautasen.
Lusikallinen graavisiikatartaria kruunaa alkupalalautasen.

Raikas graavisiika, sitruuna, smetana ja mäti ovat lyömättömän hyvät yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 1 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Graavisiikatartar

Ainekset

4
(à 150 g)
tuoretta siikafileetä (suomustamatonta)
2
rkl
karkeaa merisuolaa
¾
tl
sokeria
1
tl
roseepippureita
Tartariin
1
pieni punasipuli
½
ruukkua ruohosipulia
1
tl
sitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
vaaleaa siirappia
1
tl
dijoninsinappia
Viimeistelyyn
ruohosipulia hienonnettuna
roseepippuria
siianmätiä

Työvaiheet

  1. Nypi siikafileistä ruodot. Ripottele fileiden päälle suola, sokeri ja kevyesti murskatut roseepippurit. Käännä fileet lihapuoli vastakkain, kääräise voipaperiin ja nosta lautasella jääkaappiin. Anna kalan suolautua jääkaapissa noin vuorokausi.
  2. Vetäise kalafileiden päältä pois ylimääräiset mausteet veitsen lappeella. Poista nahka terävällä veitsellä. Leikkaa kala pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuori ja pilko punasipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita tartarin kaikki ainekset keskenään.
  4. Tarjoa kulhosta saaristolaisnäkkärin kanssa tai jaa tartar ruokalusikoihin vadille ja tarjoa alkupalana. Viimeistele ruohosipulilla, roseepippurilla ja siianmädillä.

Tee ihanan rapeaa saaristolaisnäkkäriä tällä reseptillä:

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti Kuva Sami Repo
Keittoon hyppäsi soppapulla.
Keittoon hyppäsi soppapulla.

Kalkkunapyöryköiden sisällä on mozzarellahelmi. Pyörykät maistuvat kasviskeiton seassa. Keitto valmistuu pikapikaa pakastimesta löytyvistä keittojuureksista ja kasvissuikaleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalkkunapullaminestrone

Ainekset

2
jauhoista perunaa
400
g
kalkkunan jauhelihaa
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
currya
1
tl
suolaa
3
rkl
makeaa chilikastiketta
2
rkl
tuoretta korianteria
1
prk (noin 200 g)
mozzarellahelmiä
Keittopohja
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
400
g
keittojuureksia tai kasvissuikaleita
(2
rkl
tomaattipyreetä)
1
tlk (400 g)
papuja
½
punttia tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kalkkunapullat.
  2. Keitä, kuori ja raasta perunat. Sekoita lihapulla-ainekset yhteen. Työnnä jokaisen palleron sisälle yksi mozzarellahelmi ja painele lihapulla umpeen.
  3. Paista kalkkunapullat pannulla voissa.
  4. Valmista keittopohja. Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutiot. Lisää jäiset juurekset ja halutessasi tomaattipyreetä ja papuja. Keitä hiljalleen 15 minuuttia.
  5. Nosta kalkkunapullat keittoon ja kuumenna nopeasti. Silppua korianteri ja lisää lopuksi keittoon.
  6. Tarjoa esimerkiksi smetanan tai yrteillä maustetun ranskankerman kanssa.

Vinkki! Voit paistaa kalkkunapullat myös uunissa 225 asteessa 10–15 minuuttia. Tee lihapullien kypsyessä keittopohja.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Tuomas Kolehmainen
Kasvisveneistä saat syysiltojen muhkeimmat tarjottavat.
Kasvisveneistä saat syysiltojen muhkeimmat tarjottavat.

Kuoressa koko ateria! Täytettyjä paprikoita ei kannata hylätä 1980-luvulle. Nyt ruoka valmistetaan suippopaprikoista ja täytteessä maistuvat pavut ja pekoni. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetyt pekonipaprikat

Ainekset

4
suippopaprikaa
Täyte
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
pkt (120 g)
broileripekonia
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
juustokuminaa
½
tl
cayennenpippuria
2
dl
pitkäjyväistä riisiä
3
dl
kiehautettua vettä
1
prk (285/170 g)
kidneypapuja
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ps (à 150 g)
cheddarjuustoraastetta
Päälle
½
ps (à 150 g)
cheddarjuustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi pekoni.
  2. Levitä pekonit kylmän paistokasarin pohjalle. Kuumenna, kunnes rasva irtoaa. Lisää savupaprikajauhe, juustokumina ja cayennenpippuri. Kiehauta. Lisää sipulit, riisi ja tilkka öljyä. Kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  3. Kaada pannulle kiehautettu vesi. Hauduta riisiä kannen alla 10–15 minuuttia, kunnes se on lähes kypsää.
  4. Valuta ja huuhdo pavut. Kumoa ne riisin joukkoon ja kiehauta. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon juustoraaste.
  5. Huuhdo paprikat ja halkaise ne pitkittäin niin, että myös kanta leikkautuu keskeltä kahtia. Poista siemenet ja valkoiset kalvot. Säästä kannat, sillä ne pitävät paprikat kasassa ja näyttävät kauniilta paahtuneina.
  6. Nostele paprikaveneet leivinpaperin päälle pellille vieri viereen, jotta ne pysyvät pystyssä toisiaan vasten.
  7. Jaa täyte paprikoiden sisälle. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Mikko Hannula
Rieskarulla antaa virtaa pitkälle päivään.
Rieskarulla antaa virtaa pitkälle päivään.

Savulohella ja avokadolla täytetty rieska käy myös lounaasta. Jos haluat valmistaa sen etukäteen, lisää avokado viipaleina, ettei rieska kostu liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-avokadorullat

Ainekset

1
avokado
½
sitruunan mehu
1
punasipuli
1
pss (100 g)
retiisiä
½
ruukkua tilliä
150
g
kylmäsavulohta
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
tl
maalaissinappia
4
ohutta peruna- tai ohrarieskaa
1
ruukku rukolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi sisus kulhoon. Purista joukkoon sitruunan mehu. Muussaa avokado haarukalla.
  2. Leikkaa sipuli ja retiisit ohuiksi siivuiksi. Hienonna tilli.
  3. Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita sen joukkoon tuorejuusto, sinappi ja tilli.
  4. Levitä avokadoa rieskalle ja lusikoi päälle kalatahnaa. Lisää sipulia, retiisejä ja rukolaa. Kääri rieska rullalle ja lämmitä voileipägrillissä 5–8 minuuttia.

Vinkki!

Rullat voi lämmittää myös varovasti paistinpannulla tai uunissa grillivastuksen alla.

Kommentit (2)

Vierailija

Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.

Vierailija

Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/