Tarjoa lohiseljanka paahdettujen ruisleipäviipaleiden kanssa.
Mehevä lohiseljanka
Ainekset
Työvaiheet
- Fileoi kala. Kiehauta kattilassa vesi ja pane sekaan kalan pää ilman kiduksia, ruodot ja pyrstö, laakerinlehdet, timjami ja suola. Keitä hiljalleen kannen alla 20 minuuttia. Siivilöi liemi ja ota liemi talteen.
- Leikkaa kuoritut juurekset ja huuhdotut vihannekset pieniksi ja tasakokoisiksi tulitikkupaloiksi. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota kasvikset. Lisää vehnäjauhot ja kääntele seosta hetki.
- Lisää tomaattisose ja hetken kuluttua kalaliemi ohuena norona. Hauduta hiljalleen noin 15 minuuttia.
- Leikkaa kalanliha kuutioiksi. Lisää kuutiot, pieneksi suikaloidut suolakurkut ja kaprikset kattilaan. Keitä hiljalleen vielä 5-10 minuuttia ja maista. Lisää tarvittaessa suolakurkun lientä.
- Tarjoa smetanan, tillisilpun ja paahdetun ruisleivän kanssa.