
Tomaattimurskassa haudutettu liha on parasta seuraavana päivänä.
Osso buco
Ainekset
Työvaiheet
- Pyörittele potkaviipaleet suolalla ja pippurilla maustetuissa jauhoissa. Viipaleiden ympärille voi sitoa paistinlankaa, jotta ne pysyvät koossa haudutuksen aikana.
- Ruskista viipaleet pannulla tai padassa oliiviöljyssä. Siirrä syrjään odottamaan.
- Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuori porkkanat ja kuutioi pieneksi. Hienonna sellerinvarsi. Ruskista kaikki kasvikset kevyesti padassa oliiviöljyssä.
- Lisää valkoviini, tomaattimurska ja lihat. Kiehauta ja sekoita koko ajan voimakkaasti. Lisää mausteet ja murskatut lihaliemikuutiot.
- Laita kansi päälle ja hauduta ruokaa 175-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Ruoka on valmista, kun lihat irtoavat luista. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria. Ruuan voi kypsentää myös liedellä.
- Tee gremolata. Raasta öljyn sekaan puolikkaan sitruunan kuori. Silppua joukkoon valkosipulin kynsi ja kourallinen persiljaa.
- Tarjoa gremolata osso bucon päällä.