Perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Raaputa tai harjaa perunat puhtaiksi. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää ½ ruokalusikallista suolaa sekaan. Keitä perunoita noin viisi minuuttia.
- Valele esikeitetyt perunat sitruunaoliiviöljyllä ja ripottele päälle sormisuolaa. Grillaa tai paista pannulla, kunnes perunat ovat kauttaaltaan kauniin ruskeita ja rapeita.
- Halkaise persikat ja poista kivet. Leikkaa hedelmät lohkoiksi ja grillaa nopeasti kauniin ruskeiksi. Silppua sipuli. Valuta ja halkaise aurinkokuivatut tomaatit, artisokansydämet ja mansikat.
- Kokoa salaatti vadille. Valuta päälle kastikkeeksi oliiviöljyä ja valkoista balsamicoa. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.