
Loppiaisena on aikaa haudutella muheva pata, josta riittää syötävää seuraaviksikin päiviksi.
Lihapadat
- Herkullisen lihapadan salaisuus on punaviini. Voit antaa padan muhia miedossa lämmössä parikin tuntia, sillä maku vain syvenee hauduttaessa.
- Tuhdin aromikasta hirvipataa maustaa pekoni.
- Moskovanpataa maustavat suolakurkku, hunaja ja smetana.
- Possupata on maustettu mango-curryjauheella.
- Lammas-taatelitaginessa maistuu inkiväärin ihana vivahde.
- Kanapataa mehevöittävät kikherneet.
Kasvispadat
- Maistuva papupata on nopea valmistaa.
- Pavuista, kaalista ja porkkanasta muhii kaikessa rauhassa herkullinen italialainen papupata.
- Linssi-kasvispata saa pinnalleen lopuksi halloumi-juustoa.
- Sitruunainen kalapata saa väriä kurkumasta.
- Gratinoitu italialainen kalapata kypsyy meheväksi tomaattikastikkeessa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia