Tähän reseptiin et tarvitse muuta kuin sitruunoita ja suolaa.
Jäikö Marokon-matkalta mieleen eksoottinen suolaisenkirpeä maku? Se oli todennäköisesti peräisin suolalla säilötyistä sitruunoista, joita on helppo tehdä itsekin.
Raasta kuorta salaatteihin
Suolaan säilötyt sitruunat käytetään kokonaan kuoresta hedelmälihaan, eikä niiden ohella ruokiin tarvitse juuri lisätä suolaa. Kokonaiset hedelmät voi viipaloida klassiseen kanatagineen oliivien seuraksi.
Säilöttyjen sitruunoiden kuorta taas voi raastaa salaatteihin.
Huuhtele halutessasi ennen käyttöä
Jos sitruunat tuntuvat liian suolaisilta, huuhtele tai liota niitä ennen käyttöä kylmällä vedellä.
Suolaan säilötyt sitruunat
Ainekset
Työvaiheet
- Steriloi iso lasipurkki kiehauttamalla se vedessä tai kuumentamalla uunissa.
- Pese sitruunat hyvin juuresharjalla. Jos et käytä luomusitruunoita, ole erityisen tarkka. Lohko neljä sitruunaa neljään osaan ja purista kahdesta mehu.
- Lado lohkot purkkiin ja ripottele suolaa niiden päälle ja väleihin.
- Lisää purkkiin sitruunan mehu ja vettä niin paljon, että sitruunat juuri peittyvät.
- Sulje purkki ja anna tekeytyä pimeässä huoneenlämmössä noin kuukauden. Ravistele purkkia välillä.
- Käytä valmiit sitruunat marokkolaisiin pataruokiin tai salaatteihin. Säilytä avattu purkki jääkaapissa.
Ei voi olla että kvitten hilloon laitetaan 1dl kardemummaa!
Itse en tykkää että omenahilloa pilataan lisäämällä siihen mitään muuta pahaa makua.