
Leikkaa lohifile annospaloiksi ja pyöritä dukkah-mausteseoksessa. Paista nopeasti pannulla ja uusi arkiruokasuosikkisi on valmis.
Dukkah-lohi
Ainekset
Työvaiheet
Dukkah-lohi
- Sekoita amarantti, dukkah, 1 teelusikallinen suolaa ja sumakki lautasella.
- Lämmitä rypsiöljy paistinpannussa. Ripottele lohifileille suolaa ja pyörittele fileet mausteseoksessa kaikilta puolilta.
- Paista maustettuja fileitä kaksi kerrallaan kuumalla pannulla muutama minuutti per puoli. Lohi saa jäädä keskeltä hieman raa’aksi.
Dukkah-mausteseos
- Paahda pistaasipähkinöitä kuivalla pannulla noin minuutin ajan koko ajan sekoitellen. Kaada ne kulhoon jäähtymään ja paahda seuraavaksi seesaminsiemeniä noin minuutin ajan.
- Kaada seesaminsiemenet toiseen kulhoon jäähtymään.
- Laita korianterinsiemenet, juustokumina ja mustapippurit pannuun ja paahda nekin.
- Kumoa mausteet maustemyllyyn. Lisää myllyyn puolet seesaminsiemenistä ja jauha hienoksi. Lisää pistaasit ja fariinisokeri ja jauha vielä hetki niin, että pistaasit jäävät epätasaisen kokoisiksi. Mukana saa olla isompiakin paloja.
- Kaada mausteseos purkkiin ja sekoita joukkoon loput seesaminsiemenet.
- Säilytä mausteseos ilmatiiviissä purkissa maustekaapissa.
Helppoo kuin heinänteko... ööö, sumakkia, amaranttia, puffata... juu jotain ihan simppeliä?
Ihan tosi samaa mieltä, mikä on amarantti... jäi reseptin lukeminen ensimmäiseen aineeseen. Huokaus.
Ei tämmöinen maalainen osaa puffata amaranttia...
Lohi paistetaan rypsiöljyssä? Nyt on melkoinen tyylivirhe kokilla. Lohi paistetaan AINA voissa, sekaan voi laittaa lorauksen oliiviöljyä estämään voin kärähtäminen.