
Mausteisessa marokkolaispadassa sekoittuvat ihanasti suolainen ja makea. Bataattilohkojen ansiosta kanapata pärjää yhtä hyvin jopa ilman lisukkeita.
Marokkolainen kanapata
Ainekset
Työvaiheet
- Ota broilerit puoleksi tunniksi huoneenlämpöön. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Paloittele ne sentin, parin viipaleiksi.
- Paista broilereita öljytyssä padassa pari minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Nosta fileet pannulta sivuun odottamaan.
- Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa tomaatit neljään osaan. Poista kova kanta. Kuori ja pilko inkivääri pieniksi paloiksi.
- Laita sipulit, tomaatit, inkivääri ja kuivamausteet tehosekoittimeen. Soseuta niistä tasainen tahna.
- Kaada tahna pataan, jossa paistoit kanan. Kuullota pari minuuttia. Lisää pataan broilerit sekä isohkoiksi paloiksi paloiteltu bataatti, kanaliemi, etikka ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää pataan rusinat.
- Valmista lisuke. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää joukkoon hienonnettu minttu, sitruunan kuori ja murustettu fetajuusto.
- Ripottele lisuke padan päälle. Tarjoa padan kanssa keitettyä kuskusia ja kastikkeena jugurttia. Voit vaihtaa kuskusin gluteenittomaan kvinoaan.
Kiva resepti. Vähän makeahko, mutta lisukkeen kanssa oikein mukava maku, ei niin kovin mausteinen vaikka tuoksu voimakas. Itse suurustin hieman paksummaksi ennen tarjoilua. Hyvä!!