
Leipäset saavat makua ja rapeutta, kun ne piipahtavat kuumassa grillissä.
Raparperi-bruschettat
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon hunaja, suola, auringonkukansiemenet ja raparperit. Alusta lopuksi joukkoon jauhot ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Leivo taikinasta kaksi leveää patonkia leivinpaperille uunipellille. Anna kohota vielä 30 minuuttia. Jauhota patonkien pinta. Paista uunissa 15 minuuttia.
- Pätki herneenversot veitsellä muutamaan osaan. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. Laita herneenversot, sitruunan kuori ja mehu, suola, öljy ja vesi tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.
- Leikkaa jäähtyneet patongit viipaleiksi ja levitä viipaleille ricottaa. Grillaa ricottaleipiä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Siirrä ne grillistä tarjoiluvadille. Valuta pintaan herneenversoista tehty öljy.
- Rouhi manteleita veitsellä ja viimeistele leivät mantelirouheella.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.