
Maalaissalaattiin sopivat myös meloni ja rypäleet.
Maalaissalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin kastike. Mittaa kaikki aineet pulloon ja ravista hyvin. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai sinappia. Ravista uudelleen ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa.
- Keitä munat koviksi, 10-12 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Leikkaa neljään osaan juuri ennen kuin kokoat salaatin.
- Kiehauta tilkka vettä kattilassa. Keitä pakastepapuja muutama minuutti. Huuhtele kylmän veden alla.
- Paista pekoniviipaleet ilman rasvaa. Valuta talouspaperin päällä ja leikkaa paloiksi.
- Ruskista broilerifileet molemmin puolin pienessä rasvamäärässä. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Hauduta kypsiksi kannen alla pienellä lämmöllä. Leikkaa viipaleiksi.
- Paahda siemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Huuhtele salaatit, valuta ja revi paloiksi. Kokoa kaikki aineet yhdeksi isoksi salaatiksi tai annoslautasille. Kaada kastiketta päälle juuri ennen tarjoilua. Nauti rapean leivän, oluen tai viinin kanssa.
Vinkki! Muuntele salaattia laittamalla siihen mieleisiäsi raaka-aineita. Meloni ja rypäleet lisäävät salaatin ruokaisuutta.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.