
Rahkasta syntyy pashatyyppinen jälkiruoka. Varaa riittävästi aikaa rahkan valuttamiseen ja jälkiruuan vetäytymiseen.
Raikas pashajälkiruoka
Ainekset
Työvaiheet
- Valuta rahkaa tiheässä siivilässä, suodatinpussissa tai kostutetun harson läpi yön yli.
- Mittaa keltuaiset, kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos on paksua, kiisselimäistä. Nosta kattila liedeltä ja lisää voi paloina sekaan. Sekoittele, kunnes voi on sulanut. Jäähdytä 10–15 minuuttia sekoitellen.
- Lisää valutettu rahka joukkoon. Rouhi suklaa. Valuta ananaspalat siivilässä ja leikkaa saksilla kahteen tai kolmeen osaan. Lisää jälkiruokaan sitruunamehun kanssa. Sekoita hyvin.
- Annostele jälkiruoka laseihin. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.