Anna lahjaksi purkki roosanväristä, aromikasta hilloa. Sitä maistellessa kesän ruusut tuntuvat kukkivan keskitalvellakin. Hillo maistuu esimerkiksi jäätelön, paahtoleivän tai miedon vuohenjuuston kera.
Ruusu-raparperihillo
Ainekset
Työvaiheet
- Ravistele ruusuista mahdolliset ötökät. Huuhtele vain tarvittaessa. Pilko raparperi paloiksi. Viillä sitruunasta muutama kuorisiivu ja purista mehu.
- Laita terälehdet, raparperit ja sitruunankuori kattilaan. Lisää vesi. Keitä 5-8 minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät.
- Sekoita joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Keitä hiljaisella lämmöllä 8-10 minuuttia.
- Anna hillon jäähtyä puoli tuntia. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana, jotta kaikki terälehdet eivät painu pohjalle. Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin.
Vinkkejä!
Kaikki myrkyttömät puutarhassa ja villiintyneenä luonnossa kasvavat ruusut sopivat säilöntään. Vanhat maatiaislajikkeet ovat maukkaimpia. Jos ruusun kukinta on takana, kokeile hilloon rentunruusun eli maitohorsman kukintoja.
Raparperin varret ovat maukkaan rapeita alkukesästä, mutta täyttä herkkua myös kesän edetessä. Usein ne jäävät turhaan käyttämättä. Raparperi pysyy voimissaan, kun leikkaat pois sen komean kukan.
Ei voi olla että kvitten hilloon laitetaan 1dl kardemummaa!
Itse en tykkää että omenahilloa pilataan lisäämällä siihen mitään muuta pahaa makua.