
Liha hautuu punaviinissä mureaksi. Pekoni, valkosipuli ja sienet saavat seurakseen myös porkkanaa ja tomaattipyreetä.
Burgundinpata
Ainekset
Työvaiheet
- Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruuanvalmistusta. Pyyhi lihan pinta kuivaksi talouspaperilla. Paloittele liha ja pekoni.
- Kuumenna voi paistinpannulla. Ruskista lihakuutiot muutamassa erässä niin, että saat kauniin pintavärin. Siirrä lihat suureen pataan. Ruskista myös pekonit pannulla ja siirrä pataan.
- Kuori ja paloittele porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista ja puolita herkkusienet. Lisää kaikki kasvispalat pataan.
- Kääntele ainesten joukkoon tomaattipyree, laakerinlehdet ja pippuri. Kaada päälle punaviini ja lihaliemi.
- Hauduta pataa 175-asteisessa uunissa 3-4 tuntia, kunnes liha on mureaa.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia