
Charlotte russen uudessa versiossa kääretorttu korvataan tiramisukekseillä.
Aprikoosi-charlotte russe
Ainekset
Työvaiheet
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Vatkaa sillä aikaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon rahka ja sokeri.
- Valuta aprikoosit huolella ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
- Kuumenna pari desiä sosetta kattilassa. Lisää joukkoon hyvin puristetut liivatelehdet sulamaan. Lisää liivateseos ja loput aineet rahkaseokseen.
- Aseta irtopohjaisen kakkuvuoan (ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Leikkaa keksit niin, että ne ovat kakkuvuoan korkuisia. Asettele keksit kakkuvuoan reunoille. Tässä työssä apukädet ovat paikallaan. Kaada rahkaseos kakkuvuon keskelle. Peitä kakku ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään kuudeksi tunniksi.
- Koristele hyytynyt kakku. Levitä pinnalle ohut kerros aprikoosimarmeladia. Leikkaa tuoreet aprikoosit ohuiksi viipaleiksi ja asettele lohkot kakun pinnalle. Sulata hyytelösokeri paketin ohjeen mukaisesti. Lusikoi hyytelöseos vähän jäähtyneenä kakun pinnalle.
- Viimeistele kakku granaattiomenan siemenillä.
Oikein hyvä ja raikas kakku. Mutta miksi teette kiusaa? Kun reseptin haluaa tulostaa, täytyy se tehä äärimmäisen monimutkaisesti tallentamalla se ensin omiin tiedostoihin ja tulostaa sitä kautta. Toki se on mahdollista tulostaa suoraankin, mutta silloinpa pläjähtää tekstin päälle kehteen eri paikkaa mainos "Tilaa Kodin Kuvalehden uutiskirje". Varmasti en tilaa uutiskirjettä enkä lehteäkään. Mammu