
Lämmin salaatti on täydellinen ateria, kun siinä on paahdettuja juureksia ja appelsiinilla maustettua nyhtökauraa.
Paahdettu ohra-juuressalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista uunijuurekset. Kuori porkkanat, palsternakka ja punajuuret. Leikkaa ne suupaloiksi ja levitä leivinpaperille pellille niin, että punajuuret eivät pääse värjäämään muita juureksia. Sivele juurekset öljyllä ja ripottele päälle mausteet. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- Valmistele sillä aikaa nyhtökaura sekoittamalla joukkoon appelsiininkuoriraaste, öljy ja pippuri. Kumoa ne juuresten päälle pellille. Paahda vielä 10 minuuttia. Tarkista juuresten kypsyys.
- Keitä ohrahelmet suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne ja kumoa vadille. Levitä päälle kuumat juurekset, nyhtökaura ja pinaatinlehdet. Purista päälle appelsiinin mehu ja pirskottele öljyä. Viimeistele appelsiinilohkoilla.
Vinkki! Lisäkkeeksi sopii jugurttikastike.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.