
Kauramakaronilaatikossa ovat viljat ja proteiinit samassa paketissa. Tarjoa lisukkeeksi kasviksia hauskassa paprikaveneessä.
Broileri-makaronilaatikko ja paprikaveneet
Ainekset
Työvaiheet
Broileri-makaronilaatikko
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna broileripekoni. Siirrä se kylmälle pannulle ja kuumenna, kunnes rasva irtoaa. Lisää broilerijauheliha ja paista se pekonin rasvassa. Lisää paistamisen aikana sipulit. Kypsennä 5 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja timjamilla.
- Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä 2–3 minuuttia.
- Valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää broileriseos ja kääntele sekaisin. Kumoa seos voideltuun vuokaan.
- Yhdistä kauramaito, munat ja suola. Kaada ainesten päälle. Ripottele päälle murskatut hapankorput. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin.
Vinkki! Huomaa, että kaurapasta sisältää myös vehnää.
Paprikavene
- Huuhdo ja halkaise suippopaprikat. Huuhdo kurkku ja tomaatit. Leikkaa kurkut kuutioiksi.
- Levitä suippopaprikoiden pohjalle jogurttikastiketta ja ripottele päälle kasvikset.
- Tarjoa lisäkkeenä. Ensin kasvikset voi syödä veneestä ja lopuksi rouskuttaa koko veneen kannasta kiinni pidellen.
Jugurttikastike
- Sekoita kastikkeen ainekset.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia