
Mokkapaloja leikatessa reunoista jää usein hukkapaloja. Kokoa niistä herkullinen mokkapalakulho. Kostuta pohja kahvilla ja lusikoi täytteeksi täyteläistä mokkavaahtoa.
Tee mokkapalat esimerkiksi tällä 1980-luvulta tutulla reseptillä:
Mokkapalakulhot
Ainekset
Työvaiheet
- Laita mokkapalojen kuorrutus jääkaappiin ja anna sen kylmetä kunnolla.
- Vaahdota kuorrutus sähkövatkaimella kuohkeaksi.
- Painele mokkapaloista ylijääneitä reunapaloja jälkiruokakulhon pohjalle. Kostuta kahvilla, jos palat ovat ehtineet jo kuivahtaa tai käytät pakastettuja reunapaloja.
- Lusikoi päälle vaahdotettua kuorrutusta ja ripottele päälle tuoreita marjoja, esimerkiksi tyrnejä.
- Tee halutessasi toinen kerros samaan tapaan.
Tässä voisi kyllä olla sen kuorrutteen ohje. Oma tomusokerikuorrutteeni ainakin kivettyy niin kiinteäksi, että sitä ei kyllä vaahdoteta jälkikäteen.