Lohta ja kukkakaalipyreetä
Ainekset
Työvaiheet
- Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Laita nuput kattilaan kerman ja maidon kanssa. Keitä, kunnes kaali on kypsää (noin 10 minuuttia). Valuta kukkakaali ja ota kerma-maitoseos talteen.
- Laita nuput takaisin kattilaan ja lisää joukkoon voi pieninä nokareina. Kaada joukkoon noin puolet keitinliemestä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa enemmän keitinlientä.
- Paina seos halutessasi siivilän läpi, niin saat samettista sosetta. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Mausta lohimedaljongit suolalla ja pippurilla. Paista ne pannulla öljy-voiseoksessa kypsiksi. Valuta päälle mausteeksi sitruunamehua. Tarjoa kukkakaalipyreen ja salaatin tai keitettyjen kasvisten kanssa.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/