Perunat kiehuvat maistuviksi iki-ihanassa siikaseljankassa.
Siikaseljanka
Ainekset
Työvaiheet
Raaputa perunat puhtaiksi. Puolita ne. Viipaloi sipulit ja säästä varret koristelua varten. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Raaputa porkkanat puhtaiksi ja leikkaa suupaloiksi.
Sulata voi ison kattilan pohjalla. Kuullota perunoita ja sipulia voissa muutama minuutti. Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista noin minuutti. Kaada päälle kalaliemi. Lisää laakerinlehti ja mustapippurit. Anna porista kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat melkein kypsiä.
Lisää kattilaan porkkanat. Anna niiden kypsyä sillä aikaa, kun paloittelet kalan.
Lisää kala keittoon ja jatka kypsentämistä, kunnes se on kypsää, 5–10 minuuttia.
Sekoita joukkoon sitruunamehu ja viipaloitu suolakurkku. Ripottele pinnalle kaprikset, hienonnetut sipulinvarret ja tilli. Viimeistele smetanalla.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/