
Jauhemaksapihvit ovat helppo ruoka. Käytä miedolta maistuvaa naudan maksaa ja valele valmiit pihvit vielä voisulalla. Ja muista! Maksapihvit voi myös pakastaa.
Jauhemaksapihvit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori perunat ja sipuli. Raasta raastimen karkealla terällä. Sekoita kaikki aineet kulhossa pihvimassaksi.
- Kuumenna voita pannulla. Muotoile löysästä massasta vedellä kostutetuin käsin litteitä pihvejä suoraan pannulle. Voit nostella niitä pannulle myös pikkukauhalla. Paista pihvit miedolla lämmöllä molemmin puolin kypsiksi.
- Kuori lisäkesipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Paista keskilämmöllä voissa pannulla pehmeiksi ja vaaleanruskeiksi. Mausta. suolalla ja pippurilla.
- Nosta paistetut sipulirenkaat jauhemaksapihvien päälle. Tarjoa pihvit perunamuusin ja puolukoiden kanssa.
Vinkki! Voit korvata perunan esimerkiksi lantulla ja omenaraasteella tai bataatilla. Voit vaihtaa 100 g maksaa samaan määrään jauhelihaa.
Hei Te kotikokit, nytpä asiaa maksapihveistä;
Jauhettua naudan maksaa n. 300-400g, kaksi kananmunaa, suolaa-pippuria ja loraus kermaa -n.1dl-
Sotketaan ja voita pannulle, kunhan kihinä loppuu, kuin räiskäleitä paistaisit. Pitsireunuksella.
Vot kun on kohillaan, mausteet toki tarkistamme. Niin ja se sipuli?
Sipulirenkaat kuulotetaan voissa ja jos on tilkka valkkaria, eikun pannulle. Tuoksu huumaa.
Pihvien päälle sipulit, namnam. Ehkäpä ei riisiä kaveriksi, vaan....
Helppo, nopea ja edullinen ja Varsinkin loistavaa..