
Appelsiinisiirapilla höystettyinä tutut räiskäleet saavat nimen crêpes suzette.
Crêpes suzette eli appelsiiniletut
Ainekset
Työvaiheet
- Riko munat kulhoon. Lisää maito, vehnäjauho ja suola. Sekoita. Anna taikinan turvota jääkaapissa tunnin tai pari.
- Paista letut kypsiksi voissa ja öljyssä.
- Valmista siirappi. Laita voi ja sokeri paistinpannulle. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri sulaa.
- Raasta kahden appelsiinin kuori ja purista mehu pannulle. Lisää Cointreau ja kiehauta.
- Liekitä halutessasi valmiit letut pienellä tilkalla Cointreau-likööriä. Kuumenna pannua, jossa lettu on. Nosta pannua hiukan, kaada alkoholi pannulle ja käännä pannua siten, että se koskettaa liekkiä. Nosta pannua hieman ilmaan, kun liekki on pannussa.
- Kaada siirappia lämpimien lettujen päälle.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.