
Tillilihan salaisuus on kunnon mausteliemessä pitkään keitetty murea naudanpaisti.
Tilliliha
Ainekset
Työvaiheet
- Lihan keitinlientä varten kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Katko tillinipusta varret ja silppua itse tilliosa kastiketta varten valmiiksi.
- Kiehauta keitinliemi mausteineen ja lisää liha kattilaan. Keitä kokonaista lihapalaa kannen alla pienellä lämmöllä noin 2 tuntia. Nosta kypsä liha leikkuulaudalle, jäähdytä ja paloittele 2-3 sentin paloiksi.
- Siivilöi keitinliemi talteen ja mittaa kattilaan 8 desilitraa. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Sekoita vehnäjauhot tilkkaan kylmää vettä. Kaada kastikesuurus kiehuvaan liemeen koko ajan sekoittaen. Alenna lieden lämpöä, kiehauta kastike ja sekoittele, kunnes se on sakeaa. Mausta ja lisää kerma sekä lihapalat.
- Kuumenna ruoka nopeasti ja tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia