
Mustikkaruuduissa on valkosuklaapohja, sitruunainen juustokakkutäyte ja runsaasti marjoja. Leipominen on niin helppoa, ettei edes vatkainta tarvitse vaivata.
Mustikka-valkosuklaa-juustokakkuruudut
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele voi kattilaan ja anna sulaa miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä. Lisää rouhittu valkosuklaa voisulaan ja sulata sekoitellen.
- Yhdistä sokerit, jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja munat kädenlämpöiseen voi-suklaasulaan hyvin sekoittaen.
- Kaada ja levitä taikina neliönmuotoiseen (n. 24 x 24 cm) voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
- Sekoita tuorejuusto, sokeri, sitruunan mehu ja muna keskenään. Kaada seos vuokaan taikinan päälle ja levitä tasaiseksi. Ripottele päälle mustikat.
- Paista kakkulevyä 175-asteisen uunin keskitasossa 35-40 minuuttia. Juusto-mustikkakerroksen tulisi olla juuri ja juuri kypsä ja tutiseva.
- Anna kakkulevyn jäähtyä huoneenlämmössä. Leikkaa levy ruuduiksi. Säilytä kakkua jääkaapissa.
Vinkki! Kokonainen uunipellillinen juustokakkuruutuja valmistuu tuplaamalla ohjeen ainemäärät.
Voit käyttää tuorejuuston tilalla myös rahkaa, jolloin ruuduista tulee happamampia ja kevyempiä.
Tuleeko täytteeseen myös munaa, koska työvaiheessa niin mainitaan?
Minä katsoin samaa, ja sit aattelin, että ehkä pohjaan ei tulekaan munia vaan ne tulee tuohon täytteeseen.
Paitsi, että on se pohjankin työvaiheissa mainittu. Varmaan tulee muna täytteeseenkin.
Joko olette tehneet, kuinka kävi sen munan kanssa? Laitoitteko yhden pohjaan ja yhden täytteeseen, vai kuinka?
Hei! Täytteen ainesosalistasta uupui kananmuna. Se on nyt lisätty ohjeeseen. Eli pohjaan tulee kaksi munaa ja täytteeseen yksi.
Terveisin Jenni KK:n toimituksesta