
Mehevien mokkapalojen pohjassa maistuu voimakkaasti kaakao. Tämä mokkapalojen resepti tekee kestosuosikista vieläkin paremman.
Muhkeat mokkapalat
Ainekset
Työvaiheet
- Ota munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön, se parantaa taikinan rakennetta.
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja anna jäähtyä.
- Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään omassa astiassaan.
- Vatkaa sähkövatkaimella munat ja sokerit kulhossa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vuorotellen jauhot, voisula ja maito, kolmessa osassa, koko ajan vatkaten.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja laita uuniin 15–17 minuuutiksi. Ota pelti uunista jäähtymään ja tee kuorrute.
- Valmista kahvi ja mittaa valmiiksi. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe valmiiksi keskenään. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa.
- Kaada tomusokeriseosta osissa voin sekaan, mieluiten siivilöiden, ja sekoita vispilällä tasaiseksi seokseksi. Lisää välillä kahvia.
- Kun kaikki tomusokeri on sulanut voin joukkoon ja seos on paksu ja kiiltävän tasaista, kaada se jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita nuolijalla, koristele nonparelleilla. Kun kuorrute on täysin jähmettynyt, leikkaa paloiksi terävällä veitsellä.
- Tarvittaessa mokkapalat säilyvät hyvin seuraavaan päivään huoneenlämmössä foliolla (ei liian tiiviisti) peitettynä.
Ei munia tarvitse säilyttää jääkaapissa joten niitä ei tarvitse silloin ottaa huoneen lämpöön. Kosteassa jääkaapissa munan kuori haurastuu.
Mehevät mokkapalat saa kun sulattaa voin tai margariinin kattilassa veden kanssa. Lisää kaakaojauheen.
Kun seos on jäähtynyt muut aineet pottiin ja munat sekaisin ja 1 dl piimää. Ei tuossa mitään vatkaamista tarvita.
Voin ja sokerin määrä valtava. Siinäkö salaisuus suomalaisten liikalihavuuteen???