
Tämä omenapiirakka valmistuu ilman vatkausta ja on loistava tarjottava vaikkapa yllätysvieraille. Piimän voit korvata jugurtilla.
Kokeile myös huippusuosittua piimä-raparperipiirakkaa:
Nopea omena-piimäpiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumemaan 200 asteeseen. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja anna jäähtyä hetken.
- Pese omenat ja ota omenaporalla kota pois. Leikkaa kuorineen ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita kaikki taikinan ainesosat kulhossa.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
- Lado omenaviipaleet vieri viereen taikinan päälle. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
- Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Testaa kypsyys puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, piirakka on valmis.
- Tarjoa sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Vinkki! Voit korvata piimän maustamattomalla jugurtilla, rahkalla tai kermaviilillä. Maidoton vaihtoehto on kaura-ranskankerma tai omenamehu.
Helppo, takuuvarmasti resepti. Sopii hyvin myös marjapiirakoille. Kermaviili tai miksei myös rahka antavat päällysteen vaihtelua. Kaneli taikinassa??.
Paras ja helpoin tapa.
Ei sovi maitotuotteet. Laitan kauramaitoa tai jotain vastaavaa taikinaan, sekaan vaikka ananasmurskaa, enkä aina viitsi asetella omenoita noin nätisti, sekoitan omenat sekaan. Ja korvaan kauraryyneillä osan jauhoista. Puolet sokeristakin taitaa olla karppisokeria.
Liian makea! Sokerin määrää kannattaa vähentää.
vähensin sokerin määrää ja lopputulos epäonnistui täysin. taikina ei kypsynyt edes 40 min paistamisen jälkeen, vaan jäi epämääräiseksi raa'aksi mössöksi. "kyllä minä mieleni niin pahoitin"
Sama ongelma, oli uunissa 55min ja silti lötköä. En edes muutellut mitään määriä! Ehkä olis pitäny kuivat aineet ensin sekottaa keskenään
Googlailin tänään ja löysin tämän ohjeen. Annoin 9 ja 10 -vuotiaiden poikien tehdä aivan kaksistaan tämän. Tuli todella hyvää! Riittävän helppo ja yksinkertainen ohje. Ja ihan riitti 20 minuuttia uunissa kypsyttämiseen. Tämä jää meillä käyttöön tulevaisuudessakin. ?
Ihana kun taikinaankin tuli kanelia❣
Koko pellillinen meni. Jotakin se kaipaisi lisää, en tiedä mitä. Suolaa? Ohuemman pohjan? Ohje jäi kuitenkin talteen, niin hyvä ja helppo oli.
Hei. Eikö tähän tule ollenkaan kananmunia? Vastaisko tän ohjeen lähettäjä, tai joku leipuri?!! Joka on leiponut tätä. Onko tod.ilman munia, vai onko jäänyt reseptistä munst pois?
Ihan hyvää tuli ilman muniakin. Sekoitin ensin kuivat aineet, ja sitten lisäsin huoneenlämpöisenä piimän ja voisulan, varovasti kääntelin kaikki sekaisin. Tämä oli maukkaampi kuin se, missä oli käytetty munia. Tekisi mieli kokeilla ihan kakkuvuoassa ilman omppuja. Kaneli tekisi siitä jouluisen 🌲❤️
Mikähän on pellin koko tälle piirakalle jitta tulee paksu ei mikään lättänä.
Tein 60 cm leveälle uunipellille, uunissa 26 cm. Sekoitin kuivat aineet ensin. Korvasin piimän jogurtilla. Hyvää tuli.
*26 min.
Olipas erikoinen ohje en tiedä miten muilla, mutta omassa kulhossa tuolla 7,5dl jauhoja + 3dl sokeria ja 4,5dl piimää + voisula tuli aika tönkköä. Muita samantapaisia ohjeita kun selailin niin nestettä oli desin vähempi jauhojen määrään nähden ja tässä taas 3dl. Oli pakko lisätä vähän piimää, kun meni niin kankeaksi ja vaikka alkaa uunissa olo 30 min lähestyä niin edelleen on aika taikinainen. Olen ennenkin tehnyt piimäpohjia ja tämä oli kyllä outo.