
Suolaiset tahnat maistuvat leivän kanssa. Purkillinen levitettä kulkee kätevästi vaikkapa nyyttikesteihin.
Kolme herkullista tahnaa leivän päälle – savuporo, kinkku ja lohi
Ainekset
Työvaiheet
Savuporotahna
- Leikkaa savuporo pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli ja ruohosipuli.
- Notkista tuorejuustoa kermalla ja mausta mustapippurilla. Sekoita joukkoon poro ja sipulit.
- Tarkista maku. Anna maustua jääkaapissa.
Savukinkkutahna
- Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Pese ja halkaise paprika, poista siemenet ja valkoinen osa. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja.
- Sekoita majoneesin joukkoon ranskankerma. Mausta mustapippurilla.
- Yhdistä kaikki ainekset.
- Tarkista maku. Laita jääkaappiin maustumaan.
Savulohitahna
- Poista savulohesta nahka ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Lisää lohen joukkoon hienonnettu ruohosipuli ja tilli.
- Raasta sitruunan kuori, purista mehu ja lisää lohen joukkoon. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
- Sekoita lopuksi joukkoon kermaviili ja laita kylmään maustumaan.
Mitä kermaa savuporotahna ohjeeseen laitetaan?
Siksi että tuorejuusto notkistuu. Lue ohje ja työ vaiheet. Kiitos
Tein savuporotahnan. Itse käytin notkistamiseen kuohukermaa ja käytin kyllä enemmän kuin 2rkl. Kuohkeamman ja moussemaisemman pohjasta saisi, jos vispikoneella vatkaisi tuorejuuston ja kerman vaahtomaiseksi (tällöin käyttäisin vispikermaa), tätä aion testata ensikerralla. Jos joku pohtii niin suolaa resepti ei vaadi, koska savuporo on niin suolaista itsessään. Tästä piti koko itsenäisyyspäivän juhlaseurue ja tätä teen varmasti toistekin.