Parsakaali-rusinasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Paista pekonit pannulla rapeiksi. Jäähdytä talouspaperin päällä (paperi imee ylimääräisen rasvan). Säästä yksi lastu halutessasi koristeeksi ja murenna loput pekonit pieniksi rakeiksi.
- Suikaloi sipuli ja viipaloi huuhdeltu parsakaali. Raasta juusto ja rouhi pähkinät veitsellä pienemmiksi. Yhdistä parsakaali, juustoraaste, rusinat, pähkinät, pekonirakeet ja sipuli kulhossa.
- Sekoita kastikeainekset pienessä kulhossa ja kaada salaatille. Nostele salaatti ja kastike sekaisin kahdella lusikalla. Jos salaatti näyttä liian kuivalta, lisää hiukan majoneesia. Peitä kulho tiiviisti kannella tai tuorekelmulla ja anna salaatin maustua yön yli jääkaapissa.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.