
Valitse vihersalaattiin rapeita, kestäviä salaatteja. Tavallinen lehtisalaatti vetistyy herkästi.
Parsa-vihersalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa parsoista kova, puumainen alaosa pois ja kuori varret kevyesti. Keitä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 5-8 minuuttia. Huuhtele jääkylmän veden alla ja valuta hyvin. Leikkaa 3 sentin paloiksi.
- Poista mansikoista vihreä ruoto ja paloittele marjat neljään osaan. Sekoita salaattiaineet yhteen vähän ennen tarjoilua.
- Tarjoa vaalean tai tumman balsamicosiirapin kanssa.
Vinkki! Kastikkeeksi sopii myös oliiviöljy ja balsamico, mausteeksi rouhittu mustapippuri.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.