
Hedelmäinen possupata
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa possufilee vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ruskista viipaleet voissa tai öljyssä. Sirottele pinnalle hyvin vähän suolaa. Nosta syrjään odottamaan.
- Kuori kasvikset ja leikkaa suupaloiksi. Ruskista ne samassa padassa kuin possu, kahdessa erässä.
- Halkaise luumut ja poista kivet. Älä ruskista padassa. Silppua yrtit.
- Laita kaikki ainekset kerroksittain pataan - säästä kuitenkin muutama lihaviipale possupadan pinnalle. Sirottele kerrosten väliin myös hieman yrttisuolaa ja mustapippuria. Sekoita lihaliemi ja tomaattimurska. Kaada ruuan päälle. Laita jäljelle jääneet lihaviipaleet päällimmäiseksi.
- Hauduta ruokaa kannen alla 175 asteessa uunin alatasolla 2-3 tuntia. Viimeisen tunnin ajaksi voit alentaa uunin lämmön 100 asteeseen.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia