
Raparperia, fetaa, mansikoita ja hunajaa. Tässä salaatissa happo, suola ja makeus ovat suloisessa tasapainossa.
Raparperi-fetasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Pese raparperit, leikkaa ne pitkittäin kahtia ja sitten muutaman sentin pätkiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista raparperit nopeasti, kunnes ne hieman pehmenevät.
- Jätä raparperit pannulle ja kaada raparperi-öljyliemi pannulta salaattikulhon pohjalle. Lisää sitruunamehu, hunaja, suola ja pippuri. Vatkaa sekaisin.
- Revi joukkoon salaatti, basilika ja mintunlehdet. Pyöräytä niin, että kastike tarttuu lehtiin.
- Puhdista ja halkaise mansikat. Murenna feta. Lisää ne kulhoon. Lisää päälle raparperit. Pöyhäise sekaisin. Tarjoa hyvän leivän kanssa.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.